ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

ΣΚΟΠΟΣ
Σκοπός μας είναι η διατήρηση και διαιώνιση της ποντιακής μουσικής μας παράδοσης μέσα από την μουσική μας αλλά και από την εκπαίδευση.

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΑΣ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ
Η ποντιακή μουσική ήταν πάντα βασισμένη στα βιώματα, στις σχέσεις των ανθρώπων και στις στιγμές τους. Με αυτά τα βιώματα γνωρίσαμε την ποντιακή μουσική και σε αυτές τις στιγμές φροντίζουμε πάντα να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΟΣΙΟΣ

Ο Γιάννης Γκόσιος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 3 Ιουνίου του 1989. Η καταγωγή του είναι από το Χορτερό και το Κεφαλοχώρι Σερρών. Μεγαλωμένος ωστόσο σε περιβάλλον με έντονο το ποντιακό στοιχείο, σύντομα αφομοίωσε τη διάλεκτο και τις μουσικές παραδόσεις του ποντιακού λαού. Καταλυτική ήταν η προσπάθεια των παππούδων του προς αυτή την κατεύθυνση, η καταγωγή των οποίων είναι από τα χωριά Μαντρανόι, Κοσμά και Κουστουλάντον της περιοχής Γαλίαινας του Πόντου.

ΑΒΡΑΑΜ ΓΚΟΣΙΟΣ

Ο Αβραάμ Γκόσιος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη 17 Απριλίου 1985 από πατέρα Μακεδόνα και μητέρα Πόντια. Οι γονείς του φρόντισαν από μικρή ηλικία να μυηθεί στα ήθη και έθιμα της παραδοσιακής κουλτούρας της καταγωγής του. Λόγω της επαγγελματικής ιδιότητας του πατέρα του(αστυνομικός) πέρασε τα παιδικά του χρόνια μετακινούμενο σε διάφορα μέρη της Μακεδονίας γεγονός που δεν του επέτρεψε να ξεκινήσει τις μουσικές του σπουδές σε μικρή ηλικία όπως επιθυμούσε.

ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

Υπάρχουν πολλά νέα παιδιά στη ποντιακή μουσική δισκογραφία του σήμερα... Πολλά όμορφα νέα ποντιακά τραγούδια... Χθες όμως άκουσα αυτόν τον νέο τραγουδιστή και κάτι με άγγιξε... Λίγο η ερμηνεία που μου θύμισε τον μεγάλο Χρύσανθο... Λίγο ο στίχος... Όπως και να χει μπράβο σας παιδιά...
Κυριάκος Παπαδόπουλος
Συνθέτης
Συγχαρητήρια και ευχαριστώ για το μουσικό δώρο “Ένας θρύλος περνάει στο σήμερα”. Καλοτάξιδο και εύχομαι να εμπνεύσει αναγνώστες και καλλιτέχνες. Μπράβο Γιάννη Γκόσιο. This book is definitely one of the new masterpiece of this special Greek music.
Αρετή Κετιμέ
Ερμηνεύτρια
Ο Γκόσιος, ερμηνευτής ο ίδιος, άρα βιοποριζόμενος και από τη μουσική σκηνή του κοινού των Ποντίων, έπραξε κάτι έντιμο και αυτονόητο, επιστρέφοντας ανταποδοτικά στην αγορά μέρισμα του μεροκάματου που κέρδισε στα ``πατάρια`` και στις αυλές των καλοκαιρινών πανηγυριών. Ο Γκόσιος παρέδωσε θαρρετά στην ιστορία τους κόπους της έρευνας του, δείχνοντας δρόμους δημιουργίας και παραδειγματισμού σε κάθε μουσουργό που αυτάρεσκα αρκείται στον κενόδοξο ρόλο του πρωταγωνιστή σε αφίσες και facebook. O Γκόσιος, ένα σεμνό παιδί της τέταρτης προσφυγικής γενιάς, αποδελτιώνοντας το μουσικό έργο του σπουδαιότερου τραγωδού των Ποντίων, του Γαρσλή Χρύσανθου Θεοδωρίδη, δε γυρεύει την αναγνώριση των πολλών της βοής, παρά την προσοχή των λίγων, των ιδιότροπων της σιωπής. Ας μετρήσουμε λοιπόν τον Γκόσιο στους νέους Illuminati της μουσικής μας κι` αν ακόμη δεν τ`αξίζει... να τον αναγκάσουμε.
Σύλλογος Ποντίων - Νυρεμβέργη
Αβραάμ σ' ευχαριστώ που με κάνεις υπερήφανο, μα κυρίως με δικαιώνεις στην επιλογή μου να εμπιστευτώ στα χέρια σου τους μαθητές μου...
Λάζος Ιωαννίδης
Λυράρης

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας κάθε φορά που έχετε κάποια ερώτηση!

Η βασικότερη αρχή μας είναι η επικοινωνία. Μέσα από την επικοινωνία μαθαίνουμε και βοηθούμε ο ένας τον άλλο.

ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΣ